Toegankelijkheid

SDG 9 Industrie, Innovatie en Infrastructuur

SDG 9 streeft ernaar de mobiliteit en infrastructuur te verbeteren, en de nadelen ervan – zoals tijdverlies als gevolg van files, onveiligheid in het verkeer en druk op het milieu – te verminderen. Ook moet het bedrijfsleven innoveren en verduurzamen.

Image

Inclusieve en duurzame industrialisering

MainPlus streeft naar innovatieve oplossingen voor een duurzame industrie. De samenwerking en het vaststellen van gezamenlijke doelen met ketenpartners en opdrachtgevers zijn hierbij cruciaal. Alleen door samen te werken kunnen we volledig CO2-neutrale schadeherstelprocessen realiseren.

Focus op de ecologische voetafdruk

Uit onze grondige inventarisatie blijkt dat echt iedereen een steentje kan bijdragen aan een groenere toekomst. Onze strategie? Een scherpe focus op de ecologische voetafdruk van MainPlus en onze herstelpartners: met duidelijke jaardoelen zorgen we ervoor dat we in 2026 CO2-neutraal kunnen opereren. Momenteel hebben we niveau 3 op de CO2-prestatieladder behaald; in 2024 moet dat niveau 4 zijn. We verwachten van onze ketenpartners dat in 2026 zeker de helft op niveau 3 zit.

Image

Herstel boven vervanging

Bovendien benadrukken we de kracht van herstel boven vervanging. Onze opdrachtgevers hebben duidelijke sturingspercentages, waarbij in 2024 minstens twintig procent van de bij de opdrachtgever gemelde schades in natura hersteld moet zijn.

Werk met ons mee

Aan een betere wereld

Maak een afspraak

Laat ons weten

Wat we nog meer kunnen doen

Mail ons

Achievements & certifications

 

Dutch Interactive Award
Beste Werkplek
Beste Werkplek
ISAE 3402
FSQS registred
groen gedaan
Beste Werkplek