Toegankelijkheid

SDG 7 Betaalbare en Duurzame Energie

De ontwikkeling en het gebruik van technologieën voor energiebesparing en hernieuwbare energiebronnen zijn een wezenlijk middel om energieverbruik en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Dit heeft een positief effect op onze welvaart.

Image

Toegang tot betaalbare en duurzame energie

Energie is nodig om te leven, wonen en werken. Onze betrokkenheid bij deze SDG blijkt uit de oprichting van MainPlus Duurzaam voor het organiseren van verduurzaming van woningen door heel Nederland. Het eerste project in Montfoort, samen met De Woonpas en GVR, is een feit. Voor 2024 is onze ambitie samen 2000-5000 woningen te verduurzamen.

Energiebox

MainPlus maakt gebruik van Nederlandse, groene energie. Daarnaast helpen we onze collega’s om energie te besparen. We stellen voor al onze medewerkers een energiebox beschikbaar vol producten om meteen het verschil te maken bij energiebesparing. De timer voor onder de douche is populair en wordt door veel collega’s en hun gezinnen in de praktijk gebracht. Nieuwe collega’s krijgen vanaf 2024 deze energiebox ook van ons cadeau.

Image
Image

Verduurzaming

Ook motiveren we onze collega’s om in en rond het huis nog meer maatregelen te nemen voor verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning, het plaatsen van zonnepanelen of het aanschaffen van een warmtepomp. Als onze collega’s kunnen aantonen dat ze hun woning verduurzamen, verhogen we hun jaarlijkse bonus met vijftig procent, ook in 2024.

Werk met ons mee

Aan een betere wereld

Maak een afspraak

Laat ons weten

Wat we nog meer kunnen doen

Mail ons

Achievements & certifications

 

Dutch Interactive Award
Beste Werkplek
Beste Werkplek
ISAE 3402
FSQS registred
groen gedaan
Beste Werkplek