Toegankelijkheid

SDG 3 Goede gezondheid
en Welzijn

Het voorkomen van voortijdige sterfte veroorzaakt door overdraagbare en niet-overdraagbare ziektes en psychische problemen staat hoog op de VN-agenda. Het aanpakken van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik kan de gezondheid van veel Nederlanders verbeteren.

Image

Stimuleren van een goede gezondheid

Dat roken slecht is voor je gezondheid hoeven we niet uit te leggen. Daarom hebben we de afspraak dat er in en rond ons kantoor niet gerookt wordt. Van onze herstelpartners eisen we dat ze niet roken in hun auto’s en bussen. Ook roken in het zicht van klanten is not done. Hebben collega’s, keten- of herstelpartners moeite om het roken op te geven? Dan helpen we hen graag met een cursus stoppen met roken. Dat gaan we in 2024 voortzetten.

Welzijn van onze collega’s

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede gezondheid en een goede werk-privébalans bijdragen aan het welzijn van onze collega’s. Daarom zorgen we dat er voor iedereen fruit en andere gezonde producten op kantoor zijn. ook stimuleren we collega’s om meer buiten te wandelen tijdens pauzes of vergaderen als dit mogelijk is. We geven iedereen de ruimte om gedeeltelijk thuis te werken en de eigen uren in te delen, zolang dit past binnen de functie. Wij gunnen elkaar dat collega’s thuis het werk volledig los kunnen laten. Wie het prettig vindt om af en toe in de avond of in het weekend te werken, stuurt werkmail met verzending uitstellen tot de eerstvolgende werkdag. Ook werk gerelateerde WhatsAppberichten sturen we niet buiten werktijd. En is er spoed, dan bellen we elkaar.

Image
Image

Goede Gesprekken

Nog een maatregel is dat we de duurzame inzetbaarheid van onze collega’s stimuleren. We willen dat onze collega’s zich goed voelen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom hebben we ‘Goede Gesprekken’ waarin we doorlopend in gesprek gaan over verschillende onderwerpen, zoals het functioneren, duurzame inzetbaarheid, persoonlijke- en professionele ontwikkeling en carrièreambities. Uit deze gesprekken kan een bonus voortkomen die gericht is op duurzaamheid, gezondheid of persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld extra verlofdagen, een donatie aan een goed doel, extra studiebudget, een fuitbox of een tegoedbon voor een ontspannen uitje. Daarnaast heeft HRM twee keer per jaar een informeel een-op-een gesprekje met elke medewerker.

Preventief gezonheidsonderzoek

Ook gaan we komend jaar onze collega’s de mogelijkheid bieden preventief gezondheidsonderzoek te laten doen bij Finesse Medical Center in Woerden. Dit onderzoek geeft inzicht in de gezondheidstoestand van de medewerker en eventuele risicofactoren. We zetten het uit onder onze medewerkers met de commitment dat ze ook iets doen met de uitslag. Collega’s die de vijfig jaar hebben bereikt ontvangen in 2024 een bijdrage voor een onderzoek bij Pre-Scan.

 

Veder stimuleren we collega’s om meer buiten te wandelen tijdens pauzes of vergaderen als dit mogelijk is.

Image

Werk met ons mee

Aan een betere wereld

Maak een afspraak

Laat ons weten

Wat we nog meer kunnen doen

Mail ons

Achievements & certifications

 

Dutch Interactive Award
Beste Werkplek
Beste Werkplek
ISAE 3402
FSQS registred
groen gedaan
Beste Werkplek