Toegankelijkheid

SDG 1

SDG 1 Armoede-
bestrijding

SDG 1 is gericht op de afname van armoede in al haar vormen. Zowel financiële aspecten als de impact van armoede op het leven van mensen maken daar deel van uit.

Image

Stichting Jarige Job

MainPlus zet zich in voor mensen die in armoede leven en steunt verschillende initiatieven die aansluiten bij de eerste SDG. Een van deze initiatieven is Stichting Jarige Job die kinderen die in armoede opgroeien een onvergetelijke verjaardag bezorgt. Wij helpen deze stichting door samen met onze collega’s mee te doen aan het inpakken van verjaardagboxen. Dit doen we verschillende keren per jaar. Ons doel is om dit in 2024 maandelijks te doen.

Ook met de feestdagen

Ook met de feestdagen denken we aan de kinderen die het minder breed hebben. Normaal gesproken kopen we met de feestdagen cadeautjes voor de kinderen van de medewerkers van MainPlus. Dit jaar hebben we besloten om de cadeaus te verdubbelen en aan Stichting Jarige Job te geven. Zo kunnen we nog meer kinderen blij maken. In 2024 willen we hier ook onze herstelpartners bij betrekken.

Image
Image

Menstruatie-armoede

Een ander initiatief dat MainPlus in 2024 samen met zijn partners wil steunen is het Armoedefonds, dat zich onder andere bezighoudt met het bestrijden van menstruatie-armoede in Nederland. Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.

Werk met ons mee

Aan een betere wereld

Maak een afspraak

Laat ons weten

Wat we nog meer kunnen doen

Mail ons

Achievements & certifications

 

Dutch Interactive Award
Beste Werkplek
Beste Werkplek
ISAE 3402
FSQS registred
groen gedaan
Beste Werkplek